انواع نرخ حقوق ورودی و تعیین آن توسط گمرک
همانطور که می دانید و در کلاس های آموزش واردات کالا، صادرات و ترخیص کالا هایمان هم گفته ایم، نرخ حقوق ورودی در از مهمترین هزینه ها در امر تجارت می باشد.
هر کالای که وارد مرز گمرکی هر کشوری که وارد می شود، موظف به پرداخت حقوق ورودی می شود. این نرخ ورودی انواع مختلفی دارد که توسط دولت و گمرک تعیین می شود.
در این مقاله به معرفی انواع حقوق ورودی و نحوه محاسبه این نرخ پرداخته ایم.
نرخ حقوق ورودی ارزشی
نرخ حقوق ورودی ارزشی برحسب درصدی از ارزش کالای وارداتی تعریف می شود، نرخ حقوق ورودی اکثر کالا ها در جدول مقررات صادرات و واردات، ارزشی است. برای محاسبه حقوق ورودی از ارزش CIF استفاده می شود.
حقوق ورودی، واردات قطعی، اعتبار اسنادی، براتی، بدون انتقال ارز، واردات در مقابل صادرات اخذ می شود. از واردات موقت و ترانزیت خارجی سپرده دریافت می شود.
قانون امور گمرکی
میزان تضمین برای ورود موقت کالاهای مجاز معادل حقوق ورودی متعلقه و برای سایر کالاها معادل حقوق ورودی متعلقه به علاوه نصف تا سه برابر ارزش کالا است که حسب مورد توسط گمرک محاسبه می شود.
مطالعه بیشتر: قانون معافیت صادرات کالا و خدمات از پرداخت عوارض
کاربرد در محاسبه ارزش سیف (CIF)
ارزش کالای ورودی در گمرک در همه موارد عبارت است از: بهای سیف، بهای خرید کالا در مبدا به اضافه هزینه بیمه و حمل و نقل، کلیه هزینه های مربوط به افتتاح اعتبار یا واریز بروات و همچنین حق استفاده از امتیاز، نقشه مدل، علامت بازرگانی و سایر حقوق مشابه مربوط به کالا و سایر هزینه هایی که به آن تا ورود به اولین دفتر گمرکی تعلق می گیرد.
این هزینه ها از روی سیاهه خرید یا سایر اسناد تسلیمی صاحب کالا و بر اساس نرخ ارز و برابر بهای اعلام شده از طرف بانک مرکزی ایران در روز تسلیم اظهارنامه خواهد بود.
حقوق ورودی و هزینه های انجام خدمات بدون توجه به نو یا مستعمل بودن کالا، طبق ماخذ مقرر به وسیله گمرک یا اشخاص ارائه دهنده خدمات به پول رایج ملی وصول می شود. به عبارت دیگر نرخ حقوق ورودی به مبدا نو و یا مستعمل بودن کالا بستگی ندارد.
ارزش کالا در پیش فاکتور
ارزش کالاها در پیش فاکتور (proforma) به صورت های زیر ذکر می شود:
- FCA
- CFR
- CPT
- EXW
- O.B
- …
I: بیمه
F: کرایه حمل از مبدا تا مقصد
F.O.B: ارزش کالا در بندر مبدا
FCA: ارزش کالا در ترمینال هوایی یا زمینی مبدا
CFR: ارزش کالا در بندر مقصد
CPT: ارزش کالا در مقصد یا فرودگاه مقصد
حقوق ورودی کالای تولید شده در مناطق آزاد و ویژه
حقوق ورودی قطعات (Parts) و مواد خارجی (وارد شده از خارج کشور به منطقه) به کار رفته در کالاهای تولید یا پردازش شده در مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی هنگام ورود به سرزمین اصلی پس از کسر معافیت حاصل از ارزش افزوده (تعیین شده توسط کمیسیون تعیین ارزش افزوده) محاسبه و اعمال می گردد.
نحوه محاسبه حقوق ورودی کالای تولیدی یا پردازش شده در مناطق آزاد و ویژه
چنانچه حقوق ورودی مواد خارجی به کار رفته در تولید کالایی 40% و میزان ارزش افزوده یا دریافتی از کمیسیون تعیین ارزش افزوده 35% باشد، حقوق ورودی کالای تولید شده یا پردازش شده در مناطق آزاد یا ویژه به شرح ذیل خواهد بود.
26%= (35%-1) * 40
توضیح: 26% از ارزش کالایی تولید شده و وارداتی از مناطق ویژه به سرزمین اصلی وصول میشود. نه ارزش مواد اولیه و قطعات وارداتی به منطقه آزاد یا ویژه.
میزان درصد مجاز کالای ساخته شده از مناطق آزاد بدون پرداخت حقوق ورودی:
حال که از نرخ حقوق ورودی و نحوه محاسبه آن اطلاع پیدا کردید، راحت تر می توانید هزینه های انجام صادرات کالا را برآورد کنید. هرچند که حقوق ورودی بسیار مفصل تر می باشد.
همچنین می تواند برای کسب اطلاعات بیشتر یا شرکت در کلاس های آموزش صادرات، واردات و ترخیص کالا شرکت کنید، با مجموعه تجارت طلایی تماس بگیرید.