مشوق های صادرات کالا
تجارت یکی از مهمترین راههای رونق اقتصادی هر کشوری می باشد. به همین دلیل همه کشورها اقدام به برگزاری کلاس های آموزش صادرات کرده اند.
علاوه بر این دولت ها برای سهولت و افزایش مبادلات تجاریِ بین المللی یکسری تسهیلاتی را در اختیار تجار قرار داده اند. به این تسهیلات مشوق های صادارتی گفته می شود.
اطلاع از این مشوق ها می تواند امر تجارت را برای تجار بسیار موفقیت آمیز کند. به همین دلیل ما برای دسترسی سریع تجار به این مشوق ها، آنها را در این مقاله آورده ایم.
مشوق های صادراتی
- به مجموعه جوایز ، کمک ها یا تسهیلاتی که در اختیار صادر کنندگان قرار داده می شود، مشوق صادراتی یا incentive Export اطلاق می شود. مهمترین این مشوق ها عبارتند از:
- بازپرداخت حقوق ورودی، مواد اولیه، قطعات به کار رفته در تولبد کالاهای صادراتی
- اعطای جایزه
- معاف بودن درآمدهای صادراتی از پرداخت مالیات، مستند قانونی برای این معافیت، قوانین برنامه سوم و چهارم می باشد. طبق بند د مادخ 33 قانون برنامه چهارم: (برقراری هرگونه مایات و عوارض برای صادرات کالاهای غیرنفتی و خدمات، در طول برنامه، ممنوع است.)
باز پرداخت حقوق ورودی
بازپرداخت حقوق گمرکی پرداخت شده برای مواد اولیه یا اقلام وارداتی به کار رفته در ساخت کالاهای صادراتی که اصطلاحا به آن Duty Draw Back اطلاق می شود، در اغلب کشورهای دنیا متداول است.
طی نیم قرن اخیر، به موازات کاهش تدریجی تعرفه های گمرکی در سطح بین المللی، این مشوق اهمیت دیرین خود را از دست داده است.
مطالعه بیشتر: تجزیه و تحلیل رقبا در بازار هدف صادرات و واردات
مستند قانونی برای این بازپرداخت، ماده 14 قانون مقررات صادرات و واردات و ماده 24 آیین نامه اجرایی آن می باشد، متن ماده 25 که دستور العمل استرداد است در ذیل آورده شده است:
دستور العمل استرداد
درصورتی که مقدار اولیه، اجزا و قطعات، لوازم بسته بندی و سایر کالاهای خارجی مصرف شده در تولید، آماده سازی و بسته بندی کالاهای صادراتی برای گمرک مشخص باشد، باید بر اساس قیمت روز (ر مبنای سیف) مواد اولیه مثل یا مشابه مواد مذکور و درصد حقوق گمرکی، سود بازرگانی و سایر عوارض متعلق به آنها در تاریخ، میزان مبلغ قابل استرداد را محاسبه و نسبت به مسترد نمودن آن اقدام نماید.
چنانچه مقادیر مواد به کار رفته برای گمرک مشخص نباشد باید از وزارت خانه تولیدی ذیربط استعلام و بر اساس آن مبلغ قابل استرداد را محاسبه نماید.
گمرک موظف است ضرایب مورد عمل خود و ضرایبی را که از طریق وزارتخانه تولیدی ذیربط بدست می آورد از طریق مجاری مربوط، به اطلاع سازمان های ذیربط و بازرگانان بررساند.
گمرک همچنین موظف است ظرایب مذکور در مجموعه هایی گردآوری و تکثیر نموده و در اختیار مقاضیان قرار دهد. در مواردی که صادر کننده به نظر گمرک یا وزارت خانه تولیدی متعرض است، می تواند راسا موضوع را به کمیسیون تبصره یک ماده 14 قانون که مسئولیت مرکز توسعه صادرات ایران در آن مرکز تشکیل می گردد منعکس نماید.
مطالعه بیشتر: فعالیت های و تحلیل رقبا پس از ورد به بازار هدف
تبصره 1: کالاهایی که ساخت ایران نبوده و فقط تکمیل، آماده سازی یا بسته بندی آنها در ایران صورت گرفته باشد، نیز مشمول این ماده خواهند بود.
تبصره 2: ایفای تعهدات موضوع ماده 12 قانون از لحاظ مقدار یا تعداد کالای وارد شده به صورت موقت بر اساس ظرایب موضوع این ماده محاسبه خواهد شد.
جایزه صادراتی
به جوایز صادراتی که وزارت بازرگانی به صادر کننده اعطا می کند (سوبسید) گفته می شود. که معادل آن در زبان فارسی یارانه می باشد.
پرداخت جوایز صادراتی می تواند بنا به دلایل زیر باشد:
– افزایش قدرت رقابت صادر کنندگان در بازار های بین المللی
– جبران تمام یا بخشی از افزایش هزینه تولید کالاهای صادراتی
برای اطلاع از نحوه استفاده از این مشوق ها می توانید با کارشناسان مجموعه تجارت طلایی تماس بگیرید. مجموعه تجارت طلایی با سالها تجربه در برگذاری کلاس های آموزش ترخیص کالا، صاردات و واردات کالا شما را از صفر تا صد تجارت راهنمایی می کنند.