مالیات و عوارض واردات کالا از چین
کشور ایران و چین دارای تمدن های بسیار کهنی هستند و روابط دیرینه ای با یکدیگر دارند. ارتباط این کشور ها در طول تاریخ دچار فراز و نشیب های زیادی شده است. اما امروزه این روابط به نقطه اوج خود رسیده است؛ به حدی که واردات کالا از چین به کشورمان در رده نخست کالاهای وارداتی کشور قرار دارد.
با افزایش میزان ارتباطات سیاسی و اقتصادی ایران با کشور چین، متقاضیان واردات کالا از چین رو به افزایش است. اما همه افراد در این عرصه موفق نمی شوند. زیرا واردات کالا از چین همانند سایر کشور ها دارای قوانین و مقررات خاصی است.
این بدین معنا است که برای وارد کردن کالاهای چینی، علاوه بر انجام قوانین بین المللی باید اوصول صادرات و واردات مربوط به کشور چین را هم انجام داد. یکی از این اصول واردات و عوارض واردات کالا از چین می باشد. موردی مهم که در موفقیت شما بسیار تاثیر گذار است.
مالیات و عوارض واردات کالا از چین
یکی از مهمترین و پیچیده ترین مسائل پیش روی شرکت هایی که با چین تجارت می کنند، مالیات و عوارض وضع شده بر کالاهای وارداتی به چین و صادراتی از این کشور است. البته نرخ ها و مقررات از محصولی به محصول دیگر متفاوت است. با این حال یک سری اصول کلی بر مالیات ها حاکم است که مهمترین آنها عبارتند از:
- مالیات بر ارزش افزوده
- مالیات مصرف
- عوارض گمرکی
مالیات بر ارزش افزوده برای کالاهای وارداتی
کالاهای وارداتی مشمول مالیات بر ارزش افزوده می شوند. نرخ های مالیات وضع شده در عمل، مشابه محصولات فروخته شده در بازار داخلی است. نرخ کمتر عمدتا برای خدمات ارزش افزوده مخابرات، خدمات مالی، خدمات گردشگری، تفریحی و ورزشی می باشد.
نرخ بیشتر برای مواد غذایی ماشین آلات کشاورزی، کودهای شیمیایی، لوازم برقی، لوازم خانه، حمل و نقل، ساخت و ساز، … درنظر گرفته می شود. مالیات بر ارزش افزوده از زمان ترخیص کالا از گمرک قابل پرداخت است.
مطالعه بیشتر: مراحل واردات کالا یا خدمات از کشورهای دیگر
مالیات مصرف
مالیات بر مصرف اقلام لوکس مانند ساعت های پیشرفته، لوازم آرایشی خودرو، وسایل بازی، … در مبادی ورودی کشور اخذ می گردند. مالیات بر مصرف برای کالهای وارداتی بر مبانی ارزش، بر مبنای مقدار و با نرخ ها و مقادیر مالیاتیِ دارای نوسان اخذ می شود. این مالیات باید از روزی که گمرک صورت حساب مالیات بر مصرف برای کالاهای وارداتی را صادر می کند، پرداخت شود.
عوارض گمرک
عوارض گمرکی شامل عوارض واردات و صادرات است که بر اساس طرح اجرایی تعرفه های گمرکی در هر سال برای تعداد مشخصی کالا وضع می شود. عوارض گمرکی بر مبنای ارزش یا بر مبنای مقدار محاسبه می شود.
لازم است این نکته را متذکر شویم که بهترین راه برای موفقیت تمام و کمال در زمینه واردات و صادرات کالا از هر کشوری شرکت در کلاس های آموزش واردات کالا، صادرات کالا و آموزش ترخیص کالا می باشد.
عوارض واردات کالا
علاوه بر مالیاتی که بر روی کالاهای وارداتی اعمال می شود عوارضی هم هست که باید پرداخت شود. عوارضِ مربوط به واردات کالا برای هر کشور متفاوت است. این عوارض بر اساس توافق نامه هایی که بین دو کشور بسته می شود، اعمال می شود. نرخ های عوارض بر کالاهای وارداتی بین ایران و چین عبارت اند از:
- نرخ کامله الو داد: نرخی است که دولت برای کالاهای وارداتی معین می کند.
- نرخ عوارض قراردادی: برای آن دسته از کالاهای وارداتی اعمال می شود که از کشورها یا مناطقی صادر شده اند که با کشور چین موافقت نامه های دوجانبه و منطقه ای ترجیحی منعقد کرده اند.
- نرخ عوارض ترجیحی ویژه: برای آن دسته از کالاهای وارداتی اعمال می شود که از کشورها یا مناطقی صادر شده اند که با کشور چین موافقت نامه های تجاری با مفاد عوارض ویژه ترجیحی منعقد کرده اند.
- نرخ عوارض سهمیه های تعرفه ای: برای محصولاتی اعمال می شود که با سهمیه وارد شده اند.
علاوه بر این عوارض، عوارض دیگری هم برای کالاهای وارداتی موجود می باشد. اما مهمترین آنها، عوارضی هستند که در بالا عنوان کردیم. همچنین عوارض و مالیات های کالای وارداتی، بخش کوچکی از واردات کالا از چین می باشد.
مجموعه تجارت طلایی با سالها تجربه در زمینه صادرات، واردات و ترخیص کالا شما را از ابتدا تا انتهای واردات کالا از چین یاری می کند. لطفا برای کسب اطلاعات (Information) بیشتر با کارشناسان مجموعه تماس بگیرید.