ممنوعیت های واردات کالا به مرز گمرکی ایران

در مقاله های قبل صحبت کردیم یکی از اصول مهمی که در کلاس های آموزش واردات، صادرات و ترخیص کالا آموزش داده می شود، معافیت های صادرات و واردات کالا می باشد.
و گفتیم از آنجایی که تجارت های بین المللی تاثیر فراوانی بر اقتصاد هر کشوری دارند، دولت ها یکسری معافیت هایی برای تسهیل امر صادرات و واردات قرار داده اند.
درمقابل هم یکسری قوانین قرار داده اند و ورود برخی کالا ها را به مرزهای گمرکی خود ممنوع کرده اند. این ممنوعیت ها بر اساس قانون و گاها مذهبی ایجاد شده اند.
درنتیجه بهتر است تجار و بازرگانان قبل از اینکه گامی برای واردات کالا انجام دهند، از این ممنوعیت ها اطلاع پیدا کنند. زیرا اگر بخواهند کالایی را وارد مرز گمرکی هر کشوری کنند، و آن کالا در آن کشور ممنوع باشد، ضررهای فراوانی را در پی خواهد داشت.
قطعا کشور ایران هم دارای ممنوعیت هایی برای واردات کالا می باشد، که آنها را در زیر بیان کرده ایم. لازم به ذکر است این ممنوعیت ها مربوط به واردات قطعی می باشد. و ممنوعیت های سایر واردات را در مقاله های بعدی ذکر خواهیم کرد.
ممنوعیت ها در ورود قطعی کالا
بر طبق ماده ۱۲۲ قانون امور گمرکی ورود قطعی کالاهای مشروحه زیر ممنوع است:
الف- کالاهای ممنوعه بر اساس شرع مقدس اسلام و به موجب قانون.
مطالعه بیشتر: مقررات واردات و صادرات قطعی
ب- کالاهای ممنوع شده به موجب جدول تعرفه گمرکی یا تصویب نامه های متکی به قانون.
پ- اسلحه از هر قبیل، باروت، چاشنی، فشنگ، گلوله و سایر مهمات جنگی دینامیت و مواد محترقه و منفجره مگر با اعلام و موافقت وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح.
ت- مواد مخدر و روان گردان از هر قبیل و پیش ساز های آنها مگر با موافقت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در هر مورد.
ث- دستگاه های فرستنده از هر نوع و قطعات متعلق به آنها مگر با موافقت وزارت ارتباطات و فن آوری اطلاعات در هر مورد.
ج- دستگاه مخصوص عکاسی و فیلم برداری هوایی مگر با موافقت وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح.
چ- سامانههای (سیستم های) استراق سمع، فرستنده ها و ضبط کننده های کوچک اعم از ریز دوربین ها و ریز میکروفون ها با قابلیت جاسوسی.
و فرستنده های خاص و پوششی با سرعت بالا، انواع کالا با سامانه های با قابلیت کنترل و شنود ارتباطات با سیم و بی سیم (مونیتورینگ) و سامانه های رمز کننده که در راستای اهداف جاسوسی کاربرد دارند مگر با موافقت وزارت اطلاعات در مورد.
مطالعه بیشتر: مشوق های صادرات کالا
تبصره ۱- ورود کالاهای الکترونیکی و مخابراتی با کاربرد تجاری و مدل خاص که مورد سوء استفاده جاسوسی قرار می گیرند. همچنین کالاها و مواد دارویی، غذایی، معدنی، سموم و مواد آلی که به عنوان کالای دو منظوره مورد سوء استفاده بیو تروریزم قرار می گیرند و بر اساس اعلام وزارت اطلاعات حسب مورد ممنوع می گردد.
تبصره ۲- فهرست و مشخصات کالای موضوع این بند و تبصره ۱ توسط وزارت اطلاعات تعیین و به گمرک ایران اعلام می گردد.
ح- حاملین صوت و تصویر ضبط شده خلاف نظم عمومی یا شئون ملی یا عفت عمومی و یا مذهب رسمی کشور به تشخیص وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی.
خ- کتاب، روزنامه، مجله، صور، علامت و هر نوع نوشته مخالف نظم عمومی یا شئون ملی یا عفت عمومی و یا مذهب رسمی کشور به تشخیص وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی.
د- کالاهای دارای عبارت یا علامتی مخالف نظم عمومی یا شئون ملی یا عفت عمومی و یا مذهب (Religion) رسمی کشور روی خود آنها یا روی لفاف آنها و یا در اسناد مربوط به آنها.
ذ- اسکناس های خارجی از جریان قانونی خارج شده، تمبر و برچسب (باندرول) تقلبی و بلیط بخت آزمایی (لاتاری).
ر- کالاهای دارای نشانی یا نام یا علامت یا مشخصات دیگری بر روی خود کالا یا روی لفاف آنها به منظور فراهم کردن موجبات اغفال خریدار و مصرف کننده نسبت به سازنده یا محل ساخت یا خواص یا مشخصات اصلی کالا.
تبصره- کالاهایی که با نظارت و تایید گمرک موجبات اغفال در آنها محو گردد، شمول بند فوق مستثنی است.
ز- کالاهای ممنوع الورود به موجب قوانین خاص.
برای اطلاع از جزئیات هریک از این موارد و قوانین آنها می توانید با کارشناسان تجارت طلایی تماس بگیرید یا در کلاس های آنها شرکت کنید.
مجموعه تجارت طلایی با بیش از یک دهه فعالیت در زمینه تجارت و برگذاری کلاس های آموزش صادرات، واردات و آموزش ترخیص کالا از با تجربه ترین شرکت ها به حساب می آید.