آشنایی با شرایط واردات انواع کالا و مواد خوراکی به کشور (قسمت اول)
در مقالات مربوط به آموزش واردات کالا و صفرتا صد انجام دادن آن، درمورد انواع واردات کالا صحبت کردیم. و بیان کردیم که بر اساس قانون، کالاهای وارداتی به سه دسته: کالاهای مجاز، کالاهای مشروط و کالاهای ممنوع دسته بندی می شود.
(برای آگاهی بیشتر درمورد این کالاها به مقالات مربوطه مراجعه کنید.) حال کالاها و محصولاتی که مجاز به واردات به داخل کشور هستند، باید دارای شرایطی باشند.
این شرایط برای محصولات و کالاهای مختلف، متفاوت می باشد. در این مقاله، شرایط واردات برخی از کالاها و مواد خوراکی را بیان می کنیم.
شرایط و ضوابطی که در این مقاله عنوان شده است براساس قانون و کتاب راهنمای کاربردی مقررات صادرات و واردات می باشد.
شرایط واردات ماهی و آبزیان
- ورود و صدور موکول به رعایت ماده ۷ قانون دامپزشکی کشور مصوب ۱۳۵۰ و ماده ۱۶ قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی مصوب ۱۳۴۶ حسب مورد است.
- ورود ماهی زنده غیر زینتی برای اصلاح نژاد و تکثیر و پرورش با موافقت وزارت صنعت، معدن و تجارت پس از کسب نظر وزارت جهاد کشاورزی می باشد.
- ورود لارو میگو و میگوی زنده برای اصلاح نژاد، تکثیر و پرورش با موافقت وزارت صنعت، معدن و تجارت پس از کسب نظر وزارت جهاد کشاورزی می باشد.
مطالعه بیشتر: انواع نرخ حقوق ورودی و تعیین آن توسط گمرک
شرایط واردات شیر و محصولات لبنی
- ورود کلیه کالاهای لبنی به استثنای تخم مرغ نطفه دار، موکول به رعایت ماده ۱۶ قانون مواد خوردنی، آشامیدنی و … مصوب ۱۳۴۶ و ترخیص آنها موکول به ارائه گواهینامه بهداشت کشور مبدا می باشند.
- ترخیص تخم پرندگان موکول به ارائه گواهینامه بهداشت کشور مبدا بود و منحصرا از گمرک خانه هایی که دارای پست قرنطینه دامی وزارت جهاد کشاورزی می باشند قابل تشخیص است.
- ورود محصولات از حیوانات حرام گوشت ممنوع است.
- ورود و صدور کلیه اجزاء حیوانات و پرندگان وحشی به موافقت سازمان حفاظت محیط زیست می باشد.
شرایط واردات نباتات و سبزیجات
- ورود موکول به رعایت ماده ۱۱ قانون حفظ نباتات مصوب ۱۳۴۶ می باشد.
- ورود بذر و نباتات که در اسناد صدور کشور مبدا مشخصاً دست ورزی شده محسوب می شوند. یعنی با تغییرات ژنتیکی تولید شده اند و از لحاظ بررسی خطرات زیست محیطی موکول به تایید وزارت حفاظت محیط زیست (the environment) می باشند.
- ورود هر نوع بذر برای کشت، حبوبات، سبزی، صیفی جات و میوه جات تازه و آماده نشده موکول به رعایت ماده ۱۱ قانون حفظ نباتات مصوب ۱۳۴۶ می باشند.
مجموعه حقوق گمرکی و سود بازرگانی بذر حبوبات، سبزی و صیفی جات مشمول ۴ درصد ارزش می باشد.
- ورود انواع مواد خوراکی آماده مصرف، بسته بندی شده یا کنسرو شده موکول به رعایت ماده ۱۶ قانون مواد خوراکی، آشامیدنی و بهداشتی مصوب ۱۳۴۶ است.
- صدور بذر و نهال در مقیاس تجاری منوط به اخذ گواهی از موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال و با رعایت مقررات قرنطینه می باشد.
شرایط واردات میوه
- ورود هر نوع میوه تازه موکول به رعایت ماده ۱۱ قانون حفظ نباتات مصوب ۱۳۴۶ است.
- ورود محصولات به صورت خشک کرده ، کنسرو شده ، محفوظ شده ، پتهشده ، یخ زده و امثال آنها به رعایت ماده ۱۶ قانون مواد خوراکی ، آشامیدنی و بهداشتی مصوب ۱۳۴۶ است.
- ورود بذر و نباتات که در اسناد صدور کشور مبدا مشخصاً دست ورزی شده محسوب می شوند. یعنی با تغییرات ژنتیکی تولید شدهاند و از لحاظ بررسی خطرات زیست محیطی موکول به تایید سازمان حفاظت محیط زیست می باشد.
مجموعه تجارت طلایی، برگزار کننده کلاس های آموزش صادرات، واردات و ترخیص کالا است. و با بیش از یک دهه فعالیت در زمینه تجارت شما را از ابتدا تا انتهای صادرات و واردات کالا یاری می کند.