قوانین و مقررات صادرات کالا
اگر دستی در تجارت دارید و تصمیم گرفته اید به امر صادارت کالا مبادرت ورزید، باید قبل از انجام صادرات از شرایط و قوانین آن اطلاع پیدا کنید. درنتیجه بهترین راه برای آگاهی از این قوانین و مراحل صادرات و واردات مراجعه به کلاس های آموزش صادرات کالا است.
زیرا درصورت رعایت نکردن قوانین یا اطلاع نداشتن از آنها، صادرات کالا می تواند ضررهای جبران ناپذیری را هم به اقتصاد کشور و هم به شخص یا شرکت صادر کننده کالا وارد کند. یا حتی اگر قبلا صادارت کالا انجام داده اید، باید بدانید قوانین مربوط به صادرات کالا بر اساس شرایط اقتصادی و سیاسی کشور مدام درحال تغییر است. پس باید خودتان را با قوانین صادرات کالا به روز رسانی کنید.
قوانین صادرات کالا
برای اطلاع از قوانین صادرات کالا و نحوه ترخیص کالا از مرز گمرکی کشور مطالعه قانون مقررات صادرات و واردات بهترین راه است. این قانون دارای 48 ماده قانونی، 45 تبصره و 14 بند می باشد. توجه داشته باشید صادرات کالا، واردات کالا و ترخیص کالا هرکدام قوانین مربوط به خود را دارند. بنابراین در زمان مطالعه قانون صادرات و واردات به قوانین بخش مربوطه توجه کنید.
هر قانونی که به تصویب مجلس اسلامی می رسد، برای نحوه انجام آن، آیین نامه هایی به تصویب می رسانند. پس بعد از مطالعه قوانین صادرات باید آیین نامه های اجرایی آن را مطالعه نمایید. در آیین نامه نکات کامل تر و دقیق تری آمده است که اطلاع از آنها می تواند کمک شایانی به شما کند. آیین نامه صادرات و واردات دارای 46 ماده می باشد.
قوانین و مقررات صادرات کالا مربوط می شود به: قانون امور گمرکی، قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و آییننامه آن، قوانین و تعرفه های گمرکی، کنوانسیون ها و قراردادهای بینالمللی حمل و نقل کالا، قوانین پولی و بانکی کشور، قانون داوری تجاری بینالمللی، … .
پس برای موفقیت بیشتر در امر صادرات و ترخیص کالا این قوانین و آیین نامه ها را به دقت بررسی کنید. و در هر مرحله ای که دچار مشکل شدید با کارشناسان این حوزه مشورت کنید. همچنین قبل از هرکاری به اخذ کارت بازرگانی اقدام کنید. زیرا بدون این کارت شما اجازه صادرات یا واردات را ندارید.
انواع صادرات کالا
برای آگاهی بیشتر در زمینه صادرات، ما در این جا انواع صادرات کالا را توضیح می دهیم تا در زمان مطالعه قانون و مقررات صادرات کالا، کمتر دچار مشکل شوید.
صادرات کالا یعنی خارج شدن کالای داخلی از مرزهای گمرکی کشور. در هر کشوری صادرات به سه دسته اصلی تقسیم می شود. صادرات دائم، صادرات موقت و صادرات ترانزیت.
- صادرات دائم: به صادراتی گفته می شود که کالا به قصد فروش یا مصرف از کشور خارج شده و به کشور هدف وارد می شود.
- صادرات موقت: به صادراتی گفته می شود که محصول برای مدت زمان مشخصی از کشور خارج می شود و مجددا به کشور باز می گردد. کالای صادراتی می تواند برای حضور در نمایشگاه، تعمیر یک وسیله خاص، برای حضور در جشنواره ها، … به کشور هدف وارد شود.
- صادرات ترانزیت: به صادراتی کالاهایی گفته می شود که کالا از مرز گمرکی چندین کشور عبور می کند.
انتخاب هریک از انواع صادرات کالا به نوع محصول بستگی دارد. همینطور باید برای انتخاب هر نوع صادراتی به قوانین هر دو کشور وارد کننده و صادر کننده توجه کرد.
مطالعه بیشتر: مراحل صادرات کالا
انواع کالاهای صادراتی
علاوه بر انواع مختلف صادرات کالا باید به این نکته هم توجه داشته باشید که کالاهای صادراتی، خود به چند دسته تقسیم می شوند. کالاهای صادراتی بر اساس قوانین مشخص شده بر اساس قوانین کشور ایران عبارتند از:
- کالاهای مجاز: به کالاهایی گفته می شود که با انجام درست و صحیح قوانین نیاز به اخذ مجوز نمی باشد.
- کالاهای مشروط: به کالاهایی گفته می شود که برای صادرات آنها نیاز به مجوز دارید. این مجوز بعد از تایید وزراتخانه های مرتبط از طریق وزارت بازرگانی به گمرک ارسال می شود. شما با دریافت این مجوز می توانید صادرات کالای موردنظر خود را انجام دهید.
- کالاهای ممنون: به کالاهایی گفته می شود که بر اساس قوانین کشور یا قوانین شرعی صادرات یا واردات آنها ممنوع است. دولت می تواند بر اساس شرایط خاص صادرت یا واردات یک نوع کالا را برای همیشه یا به صورت موقت ممنوع کند.
مطالبی که در این مقاله آمده است نکات کلی درباره صادرات کالا می باشند. برای اطلاع از اخرین تغییرات قوانین و موفقیت بیشتر صادرات کالا با کارشناسان تجارت طلایی تماس بگیرید. مجموعه تجارت طلایی شما را از صفر تا صد صادرات و واردات کالا (Goods) یاری می کند