صادرات و انواع صادرات چیست؟ مهمترین کالای صادراتی چیست؟
صادرات در معنای ساده به انتقال یا ارسال کالا یا خدماتِ کشورِ خود به دیگر کشور ها در تمام نقاط دنیا گفته می شود. به عبارت دیگر صادرات یعنی تولید کالا یا خدمات در کشور خود و به فروش رساندن آنها در بازار های بین المللی برای افرایش رونق اقتصادی کشور. همچنین صادرات باید از طریق کمرگ هر کشوری انجام گیرد.
چرا صادرات
وجود صادرات به منظور افزایش گردش چرخه اقتصاد هر کشوری لازم می باشد. صادرات به حدی مهم است که می توان وضعیت اقتصادی یک کشور را از میزان صادرات آن تشخیص داد. بر این اساس اگر میزان صادرات از واردات در یک کشور بیشتر باشد، نشان دهنده این است که آن کشور از اقتصاد بسیار خوبی برخوردار است.
برعکس اگر میزان صادرات از واردات یک کشور کمتر باشد، نشان دهنده اقتصاد ضعیف آن است. حال اگر می پرسید چرا صادرات با اقتصاد یک کشور رابطه ای به این تنگاتنگی دارد، باید بگویم، افزایش صادرات یعنی افزایش تولید که افزایش تولید هم باعث می شود نیروی کار بیشتری مشغول به کار شود.
علاوه بر این، معاملات بین المللی معمولا با ارزهای رایج در دنیا صورت می گیرند. درنتیجه افزایش صادرات، افزایش ارزی بانک مرکزی را در پی دارد. افزایش ارزی بانک مرکزی هم به این معناست که پول بیشتری به بازار داخل کشور سرازیر می شود. که باز هم همین امر باعث افزایش چرخه تولی، افرایش صادرات و کنترل تورم در یک کشور می شود.
بر اساس همین اهمیت بسیار زیاد صادرات است که بسیاری از کشور ها، تمرکز ویژه ای بر امر آموزش صادرات دارند.
انواع صادرات
صادرات انواع مختلفی دارد، اما دو نوع اصلی آن که همیشه در بالای لیست قرار می گیرند، عبارت اند از صادرات دائم و صادرات موقت.
صادرات دائم
صادرات دائم به خروج کالا یا خدماتی از کشور گفته می شود که برای همیشه و به منظور فروش و مصرف آن کالا و خدمات در کشور های دیگر صادر می شود. مانند انواع میوه های صادراتی.
خود صادرات دائم به دو دسته صادرات انبوه و صادرات غیر انبوه تقسیم بندی می شود. تفاوت این دو صادرات در میزان حجم کالای صادراتی و تشریفات گمرکی می باشد. صادرات دائمی غیر انبوه به دلیل کمتر بودن میزان و حجم کالا ،بسیاری از تشریفاتی گمرکی که باید در صادرات دائم انبوه انجام گیرد، حذف می شود.
صادرات موقت
صادرات موقت به صادرات محصول یا کالایی گفته می شود که به هدف خاصی و در مدت زمان معینی وارد هر کشوری می شود. برای مثال، ارسال کالا یا خدماتی برای حضور در نمایشگاه ها. یا برای درست کردن خرابی دستگاه ها و ماشین آلات مکانیکی، الکتریکی، … .
مهمترین کالاهای صادراتی
مهمترین کالا یا خدماتی که هر کشور می تواند صادر کند، با کشور دیگر متفاوت است. نوع کالای صادراتی به عوامل متعددی بستگی دارد. یکی از این عوامل محل قرار گیری جغرافیایی آن کشور است. برای مثال کشورهای اتیوپی و کلمبیا به دلیل شرایط آب و هوایی ایده عالی که برای کشت قهوه دارند، دانه قهوه صادر می کنند.
عامل دیگر محصولات دستی و سنتی یک کشور می باشد. برای مثال فرش ایرانی که در دنیا زبان زد است. عامل دیگر محصولاتی هستند که یک کشور تولید می کنند. مانند کالا و محصولات الکترونیکی که در کشور ژاپن تولید و صادر می شود.
به همین دلیل نمی توان گفت که مهمترین محصول یا کالای صادراتی چیست. بلکه باید در کنار این عبارت حتما از کشور مدنظر نام برده شود.
مجموعه تجارت طلایی با سابقه طولانی در زمینه صادرات (Export of goods)، واردات و ترخیص کالا شما را از اولین مرحله صادرات تا آخرین مرحله آن یاری می نماید. برای کسب اطلاعات لازم با کارشناسان مجموعه تماس برقرار کنید.