چگونگی حل اختلاف تجاری
چگونگی حل اختلاف تجاری
در بررسی اختلافات تجاری با توجه به قرارداد فی مابین در بند مربوط به مرجع رسیدگی به اختلافات اغلب حل موضوع از طریق داوری و یا سیستم قضایی میسر می گردد.
در امور تجاری بایستی تمام مذاکرات، کتبی (ایمیل معتبر و …) صورت گیرد و کلیه اسناد مثبته مثل گواهی بازرسی و اسناد عادی تجاری مثل فاکتور لیست عدله و … جهت ارائه به داور با سیستم قضایی ارایه نمود.
1. از طریق داوری
2. از طریق سیستم قضایی
1-داوری:
به معنای انتخاب یک شخص یا یک سازمان و … جهت اعلام نتیجه می باشد. مثلاً می توانید از داوران اتاق بازرگانی تهران و یا درخصوص چین از داوران ایران و چین و یا حتی اتحادیه های صنفی بهره بگیرید، این مهم دارای موارد مثبت ذیل می باشد:
1- صرفه جویی در زمان: برخلاف سیستم قضایی درگیری های اداری و بروکراسی در داوری بسیار کم بوده و در حداقل زمان می توان نتیجه گرفت و حتی از حکم داوری در صورت عدم پذیرش طرفین در دادگاه به عنوان اسناد مثبته بهره گرفت.
2- هزینه کمتر: اغلب سیستم قضایی هزینه بالایی را جهت دادرسی، تعیین کارشناس و … اخذ می نماید.
3- حفظ ابرو و فاش نشدن اسرار: در سیستم قضایی اغلب خبرنگاران حضور فعال داشته و تمام مسایل و مراودات فاش می گردد.
2 – استفاده از طریق سیستم قضایی
در قرارداد بایستی به دقت در انتخاب محل مربوط به دادگاه دقت نمود، نه تنها کشور بلکه ایالت و حتی شهری که بایستی در دادگاه آن مشکل بررسی گردد به درستی قید گردد، بویژه اگر دعوای ما در کشورهای CIS شرق اروپا و آفریقای مرکزی باشد.
دیدگاهتان را بنویسید