فعالیت ها و تحلیل رقبا پس از ورود به بازار هدف
در مقاله قبل درمورد تجزیه و تحلیل رقبا در بازار هدف و اهمیت این موضوع در کلاس های آموزش واردات و صادرات کالا صحبت کردیم. رقبا از اصلی ترین فاکتورهایی هستند که می توانند بر روی فروش محصول ما در بازار هدف تاثیر گذار باشند.
تجزیه و تحلیل رقبا هم باید قبل از انتخاب 100 درصدی بازار انجام گیرد و هم بعد از آن. تجزیه و تحلیل رقبا بعد از ورود به بازار هدف بر اساس عوامل مختلفی صورت می گیرد که مهمترین آنها را در زیر عنوان کرده ایم.
اما توصیه می کنیم قبل از مطالعه این مقاله، مقاله قبلی را حتما مطالعه نمایید.
فعالیت های پس از ورود به بازار هدف
در تحلیل رقبا، برای نتیجه گیری بهتر، باید یکسری جداول مربوط به این موضوع را پر کنید. در این جدول ها اطلاعات مربوط به رقبا، قیمت، برند، سیستم توزیع و درصد سهم بازار آنها در بازار هدف آورده شده است. که در اینجا به طور مختصر به شرح آنها می پردازیم.
قیمت
برای کاهش قیمت کالای تولید داخلی در بازارهای هدف و رقابت با سایر رقبا می توانیم از ابزار های زیر استفاده نماییم.
تعرفه ترجیحی:
با برخی از کشور ها قرارداد تعرفه ترجیحی داریم، بدین ترتیب که از کالای صادراتی کشور ما به آن کشورها حق ورودی کمتری دریافت می شود. همچنین بالعکس از کالای صادراتی آن کشورها به کشور ما نیز حقوق ورودی کمتری دریافت می شود.
مطالعه بیشتر: تجزیه و تحلیل رقبا در بازار هدف صادرات و واردات
انواع تعرف ترجیحی عبارتند از:
- تعرفه ترجیحی SP
- تعرفه ترجیحی Preference
- تعرفه ترجیحی SP دوطرفه
ورود موقت:
ورود موقت مواد اولیه که در تولید کالای صادراتی استفاده می شود. به کالای ورود وقت، حقوق ورودی پرداخت نمی شود. درنتیجه قیمت کالاهای ورودی صادراتی کاهش می یابد.
استرداد حقوق ورودی:
چنانچه واحد تولیدی، مواد اولیه کالای ورودی خود را از طریق واردات قطعی وارد نماید، به نسبت صادرات کالا حقوق ورودی مواد اولیه به صادر کننده (تولید کننده یا صادر کننده) مسترد می گردد.
بدیهی است حداکثر میزان مبلغ قابل استرداد به صادر کننده از محل هر پروانه وارداتی معادل حقوق ورودی پرداخت شده خواهد بود. حکم استرداد به نام صادر کننده، صادر می شود.
مطالعه بیشتر: دبی بهترین شهر برای واردات کالا از امارات
خوشه سازی
خوشه سازی وسیله ای مناسب برای موفقیت در بازارهای رقابتی است، اطلاعات بازار و کاهش شدید تقاضا را مورد بررسی قرار می دهد. در خوشه سازی، عرضه کننده مواد اولیه، قطعات و ماشین آلات، در یکجا جمع می شوند.
از آنجایی که ارائه خدمات و امکانات به شرکت به صورت انفرادی و تکی گران است، خوشه سازی، ارائه خدمات توسط دولت ها، شرکت های بزرگ، دانشگاه ها و دیگر سازمان های پشتیبانی کننده را تسهیل می نماید.
بنگاه های کوچک و متوسط، دارای مزایای زیادی نسبت به صنایع بزرگ می باشند. از جمله: اشتغال آفرینی و انعطاف پذیری آنها نسبت به صنایع بزرگ می باشد.
از طرف دیگر، کوچک بوده این بنگاه ها و حجم پایین منابعِ در دسترس، موجب ایجاد محدودیت های مالی در تحقیق و توسعه بازاریابی آن بنگاه می شود.
خوشه سازی دارای موارد بسیار زیادی می باشد که اطلاع از آنها می تواند در بازاریابی کالای شما در بازار هدف بسیار موثر باشد. برای درک بهتر و بیشتر این موضوع می توانید با کارشناسان تجارت طلایی مشورت کنید.
تجارت طلایی مجموعه ای با سابقه طولانی در زمینه تجارت می باشد. و با آگاهی از تمام پیج و خم های صادرات، واردات و ترحیص کالا شما را از صفر تا صد این امر یاری (help) می رساند.