تجزیه و تحلیل رقبا

تجزیه و تحلیل رقبا در بازار هدف صادرات و واردات

یکی از مهمترین سرفصل هایی که در کلاس های آموزش صادرات و وادرات کالا تدریس می شود، تجزیه و تحلیل رقبا بعد یا قبل از انتخاب بازار هدف است. زیرا در میزان فروش محصول تاثیر مستقیم دارد.

برای تحلیل بازار و رقبا نیاز به نمودار یا ماتریس SWOT می باشد.

  • S: نقاط قوت (strength)
  • W: نقاط ضعف (weakness)
  • O: فرصت ها (opportunities)
  • T: تهدید-خطرات (threats)

تجزیه و تحلیل رقبا

با بررسی SWOT می توان تصمیم گرفت که وارد کدام بازار صادراتی شد. هر بازار صادارتی مشخصات خاصی دارد. رقبا، عوامل محیطی، فنی و اقتصادی، نقاط قوت، فرصت، ضعف و تهدید رقبای هر بازار با بازار دیگر متفاوت می باشد.

این عوامل برای صادر کننده در بازار عراق، پاکستان، افغانستان، ترکیه و اروپا متفاوت می باشند. بنابراین برای هر بازار باید تجزیه و تحلیل SWOT جداگانه ای انجام شود.

مطالعه بیشتر: ترخیص کالا از بندر بوشهر

استراتژی های رقابتی در بازار های صادراتی

علامت تجاری Brand و Positioning و متمایز ساختن محصول، تعرفه ترجیحی، ورود موقت و استرداد حقوق ورودی، خوشه سازی و تشکیل شرکت های بزرگ صادراتی از ابزارهای استراتژی رقابتی می باشند.

واحد های صادراتی کشور با استفاده از این ابزارها می توانند زمان ماندگاری خود در بازارهای هدف را افزایش دهند. ایجاد نام تجاری Trade Market و جایگاه محصول از عوامل موثر در توانمند سازی شرکت های صادراتی است.

درصورت نبود برند در صادرات کالا، در زمانی که یک کالا با مشکل مواجه شود به همه کالاهای صادراتی مُهر بی اعتباری می خورد.

انتخاب بازار هدف

استراتژی رقابتی

استراتژی عمومی مایکل پورتر درمورد رهبری هزینه ها و ایجاد شرکت های بزرگ کاهش هزینه و متمایز ساختن محصول و متمرکز باشد. کار عمده پورتر این بود که بگوید تنها راه حل های زیر برای عملکرد موثر برای نفوذ در بازار وجود دارد:

کاهش هزینه:

در این استراتژی صادر کننده درصدد کاهش دادن هزینه است و از طریق کاهش دادن هزینه در مقایسه با شرکت های رقیب سهم بیشتری از بازار را به دست می آورد.

مطالعه بیشتر: دبی بهترین شهر برای واردات کالا از امارات

متمایز  ساختن محصول:

صادر کننده در اجرای متمایز ساختن محصول درصدد برمی آید تا محصولات و خدماتی ارائه کند که نسبت به محصولات و خدمات شرکت های رقیب متمایز شود.

ویژگی های خاصی که می تواند یک محصول (مثلا خودرو) را از محصولات شرکت رقیب متمایز سازد، عبارت از خدماتی که پس از فروش ارائه می نماید.

هرکدام از این موارد دارای نمودارها و جداولی هستند که با پر کردن آنها، به طور حتم می توانید به بهترین بازار هدف و پرسود ترین روش فروش کالا در بازار هدف دست پیدا کنید.

از آنجایی که تمامی قوانین، فرم ها، جدول ها، نمودارها، … در این مقاله نمی گنجد، پیشنهاد ما شرکت در کلاس های آموزش واردات، صادرات و ترخیص کالا می باشد.

مجموعه تجارت طلایی با بیش از 10 سال تجربه در زمینه صادرات و واردات کالا یکی از بهترین مشاوره ها است که در شهرهای مختلف اقدام به برگزاری این کلاس (Class) ها کرده است. لطفا به وبسایت تجارت طلایی مراجعه بفرمایید.