طراحی راهبرد ملی صادرات با کمک سازمان ملل متحد/ تلاش برای تقویت سامانه جامع تجارت به منظور تسهیل صادرات
معاون وزیر و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به خبرهای خوش برای صادرکنندگان، گفت: در حال طراحی راهبرد ملی صادرات در 8 گروه کالایی به کمک مرکز تجارت بینالملل هستیم که طی یک ماه آینده از آن رونمایی خواهیم کرد.
به گزارش روابطعمومی سازمان توسعه تجارت ایران به نقل از اکسپورتنا، حمید زادبوم درباره اقدامات ویژه سازمان توسعه تجارت برای صادرکنندگان گفت: فعالیتی که از یک سال و نیم پیش آغاز شد و امسال به بار نشست، یک کار پژوهشی ویژه است؛ به نحوی که این سازمان با همکاری کارشناسان بینالمللی در مرکز تجارت بینالملل وابسته به سازمان ملل متحد، توانسته راهبرد ملی صادرات را طراحی کرده که هیچ سابقهای در ایران برای آن وجود نداشته است.
به گفته معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، راهبرد ملی صادرات که در 8 گروه کالایی شامل 2 گروه کالایی در صنعت، 2 گروه کالایی در معدن، 2 گروه کالایی در خدمات و همچنین در 2 موضوع دیگر مرتبط با حوزه صادرات طراحی شده که بر اساس آن، البته بیش از 300 اقدام اجرایی را شناسایی کرده و ابلاغ خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه این کار ویژهای است که با حمایت کمیسیون اقتصادی اتحادیه اروپا و مرکز تجارت بینالملل برای ایران در حال انجام است، افزود: این یک قدم مثبت برای ادغام ما با تجارت بینالملل است که ظرف یک ماه آینده از آن رونمایی خواهد شد.
معاون وزیر و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران تاکید کرد: این طرح نیازمند همراهی تمام دستگاههای دولتی و تشکلهای بخشخصوصی است؛ به نحوی که بتوان با ایجاد ساختار، بخشی از کار تجارت را با نظر کارشناسان بینالمللی پیش برد.
وی همچنین در زمینه تعهد ارزی صادرات نیز گفت: اگر بتوان در تعاملی صحیح و در چارچوب مشخص، واردات مورد نیاز بخش صنعت و کشاورزی یعنی مواد اولیه مورد نیاز تولید، ماشینآلات، قطعات، تجهیزات و نهادههای دامی در مقابل صادرات را برای صادرکنندگانی فعالیت تولیدی انجام میدهند، صورت داد، اتفاق خوبی است که وزیر صنعت، معدن و تجارت، در این رابطه مذاکرات مکرری با رئیس کل بانک مرکزی داشته است.
زادبوم تاکید کرد: همان میزانی که تلاش میشود صادرات را هموار کرد؛ باید مسیر واردات مواد اولیه تولید کشور هم هموار شود؛ چراکه بخشی از تولید کشور نیاز به مواد اولیه دارد و اگر مسیر واردات مواد اولیه تولید هموار نباشد، طبیعتا تولید و اشتغال با مشکل مواجه می شود و این در سال جهش تولید، این امر شایسته کشور نیست.
وی در راستای حمایت از صادرات کشور گفت: به صادرکننده اطمینان خاطر میدهیم که برای برداشتن تمام موانع سر راه صادرات و صادرکننده تلاش خواهیم کرد.
معاون وزیر و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران اظهار داشت: دغدغه بسیاری از صادرکنندگان این است که امروز چه اتفاقی قرار است برای صادرکننده رخ دهد و موانع را چگونه از پیش پای او برخواهیم داشت؛ این در حالی است که باید کاری کنیم که تمام نظام تجارت بینالملل به نحوی با ساماندهی در سامانه جامع تجارت ساماندهی شود و دست بسیاری از افراد که قصد دخالت فیزیکی در صادرات و تجارت دارند کوتاه شود.
وی تاکید کرد: باید مفسده های احتمالی موجود در سازمان های مرتبط با صادرکننده قطع شود و به عبارتی جاده سنگلاخ تجارت را تبدیل به یک جاده آسفالتی و اتوبانی برای صادرکننده در چارچوب مقررات بین المللی کنیم.